Navigacija

Aktualno

Evropsko prvenstvo v izdelavi sladoleda

25. julija 2017 je v Bologni potekalo Evropsko prvenstvo v izdelavi sladoleda pod okriljem podjetja Carpigiani – Gelato World Tour. Med tekmovalci sta bila tudi dva slovenska predstavnika; Tine Valič iz Casinoja Perla z okusom Prekmurska gibanica in Ardit Ejupi iz Sladoledarne Pingo z okusom Dark smoke.

 

20264910_1276833179111590_6369243108091365098_n

 

Izbor 20 najboljših okusov, ki so tekmovali na prvenstvu v Bologni, je potekal med letoma 2015 in 2017, sodelovalo pa je več kot 2000 sladoledarjev, ki so se predstavljali z raznimi sladolednimi okusi. V nadaljevanju predstavljamo sladoledarje, ki so se v Bologni borili za vstopnico na Svetovno prvenstvo v izdelavi sladoleda, ki bo potekalo od 8. do 10. septembra 2017 v Riminiju:

  • Sander Tobback (Belgija) z okusom Strastni mango,
  • Kim Smet (Belgija) z okusom Curry z banano, s kokosom in z limonsko travo,
  • Cristophe Penneman (Belgija) z okusom Kremni sladoled s pistacijo in hrustljavo čokolado,
  • Kurt Florkin (Belgija) z okusom Tiranders,
  • Arjan Nijenhuis (Nizozemska) z okusom Vrtnica,
  • Erik Kuiper (Nizozemska) z okusom Medeni jogurt z malinami in orehi,
  • Gulija Krešo (Hrvaška) z okusom Trije užitki,
  • Moreno Faganello & Karel Valenta (Češka) z okusom Rdeča grenivka z zvezdastim janežem in mento,
  • Jiří Hochmann (Češka) z okusom Pariz – Brest,
  • Jitka Strnadova (Češka) z okusom Jogurtove sanje,
  • Tine Valič (Slovenija) z okusom Prekmurska gibanica,
  • Ardit Ejupi (Slovenija) z okusom Dark Smoke,
  • Renáta Somogyi (Madžarska) z okusom Moja čokolada,
  • Damniczki Balázs (Madžarska) z okusom Črni čaj z malino, bergamotko in s pistacijo,
  • Karl Zsolt (Madžarska) z okusom Sanje jagodičevja,
  • Vangelis Iliopoulos (Grčija) z okusom Pastolato – Melekouni,
  • Dimitris Charalampous (Grčija) z okusom Arašidi in slana karamela,
  • Adam Pokojski (Poljska) z okusom Figa z makom in s pastinakom,
  • Paulina Salamończyk (Poljska) z okusom Veganska buča,
  • Andy Staniek (Poljska) z okusom Kokos, bela čokolada in malina.

 

20376143_1276932825768292_9154624791867252162_n

 

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali mojstri sladoledarstva, novinarji in ostali pomembni predstavniki z vse Evrope, je izbrala 3 sladoledne okuse, ki bodo tekmovali za naziv »World´s Best Gelato« oz. najboljši sladoled na svetu. Ti so:

  • Erik Kuiper (Nizozemska) z okusom Medeni jogurt z malinami in orehi,
  • Renáta Somogyi (Madžarska) z okusom Moja čokolada ter
  • Dimitris Charalampous (Grčija) z okusom Arašidi in slana karamela.

Evropskih predstavnikov bo 14, saj se bodo tem pridružili še 3 zmagovalci z nemškega tekmovanja (German Challenge) in 8 zmagovalcev z italijanskega prvenstva (Italian Challenge).

 

20245890_1276869475774627_3364019545371285052_n

 

Čeprav se našima predstavnikoma ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, jima za trud iskreno čestitamo!

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *