Sladoled – Zabajone z sladkim muškatom
Zabajone s sladkim muškatom in karameliziranimi piškotki
Kakšen je popoln okus sladoleda za te hladne dni?
Gotovo je to sladoled z vinom in pasto Zabajone!
Če želite s svojim sladoledom ogreti tudi najhladnejše dni, strankam ponudite ta odličen sladoled, ki poleg paste Zabajone vsebuje tudi vino sladki muškat!
Sestavine
- VODA – 2.300g
- SLADKI MUŠKAT – 600g
- BASE DOC – 300g
- KRISTALNI SLADKOR – 700g
- SLADOLEDNA PASTA ZABAJONE – 100g
- NERELLA – 500g
- DROBLJENI KARAMELIZIRANIH PIŠKOTKI (ali drobci amareta)
Postopek priprave
Zmešajte 2.300 g vode, 600 g sladkega mupkata, 300 g BASE DOC, 700 g sladkorja in 100 g paste Zabajone. Vse sestavine dobro premešajte in vlijte v stroj za izdelavo sladoleda. Med izmetom sladoled dekorirajte z Nerello, nato pa banjico postavite v šoker za nekaj minut.
Dekoracijo sladoleda skončajte z drobljenimi karameliziranimi piškotki ali drobci amareta.