Rogljički
Sestavine
- Moka – 3 kg
- Maslo – 2 kg
- Mleko – 1,3 kg
- Jajca – 600 g
- Sladkor – 360 g
- Kvas – 100 g
- Sol – 60 g
Potek priprave
Zmešamo moko, mleko, jajca, sladkor, kvas in sol. Mešamo, dokler krema ni gladka in homogena. Zmes razdelimo na dva dela, ki ju zavijemo v folijo za živila. Položimo v hladilnik za 12 ur. Ko je 12 ur mimo, testo damo iz hladilnika. Maslo razdelimo na 2 enaka dela in ga dodamo v testo, le-tega pa nato pustimo počivati v hladilniku še 10–15 minut. Vsak kos testa razdelimo na 3 dele in ga razvaljamo tako, da je visoko cca. 2,5–3 cm. Narežemo ga na enake trikotnike. Nadevamo z željenim okusom Passate Oro. Rogljičke pričnemo zavijati z najdaljše strani trikotnika, nato pa jih pustimo počivati 3 ure na 25–27 °C. Pečemo cca. 20–25 min. na 170 °C.