Pohorska omleta – slavna štajerska sladica
Pohorska omleta
Na Glavnem trgu v Mariboru se je prejšnji v petek, 19.10.2018, predstavila pohorska omleta. Obisk, vsaj tako pišejo, je bil fantastičen!
Si jo upraš pripraviti tudi sam?
Spodaj si preberi recept:
Pohorska omleta – sestavine
- 3 jajca,
- 3 žlice sladkorja,
- 3 žlice moke.
Dekoracija – sestavine
- brusnični džem,
- 200ml sladke smetane,
- mentolov liker/listi sveže poprove mete.
Vse skupaj zmiksaj v skledi in prelij v inox okrogel tortni model premera 22 cm (če ga še nimaš, piši na info@makabo.si). Pekač položi v na poprej ogreto pečico (200ºC), ter peci 10 minut.
Ko je omleta pečena, jo stresi iz modela in jo še vročo po polovici premaži z brusničnim džemom (če se da, naj vsebuje tudi cele sadeže brusnic). Na koncu jo položi na krožnik, okrog nje pa zapolni prostor s stepeno sladko smetano po kateri brizgneš nekaj mentolovega likerja ali pa okrasiš s svežimi vejicami poprove mete.
Pa dober tek!!!
Vir: RTVSlo