Lešnikov semifreddo na palčki
Sestavine
- Baza Semifreddo – 150 g
- Smetana – 1 l
- Sladkor – 150 g
- Pasta lešnik Gold – 130 g
- Čokoladni Cioccocereali – 50 g
Postopek priprave
V planetarni mešalnik damo smetano, bazo Semifreddo in sladkor. Miksamo cca. 4 minute pri največji hitrosti. Tako dobimo mehko, a kompaktno zmes, ki jo zmešamo s pasto lešnik Gold. Z zmesjo napolnimo modelčke (npr. tale silikonski model za lučke), posipamo pa jih s čokoladnimi drobci – okrasimo jih lahko tudi po naših željah na raznovrstne načine. Vstavimo leseno palčko in jih zamrznemo za cca. 10 minut.
Nasvet
Ta recept lahko uporabite tudi za semifredde z okusom pistacije, le da namesto lešnikove paste uporabite pistacijino, odličnega okusa pa so tudi semifreddi z okusom gianduje, ki jih pripravite z giandujino pasto.