Krostata z mandljevo in s pistacijevo kremo
Sestavine
Testo
- Maslo – 1000 g
- Sladkor – 600 g
- Rumenjaki – 120 g
- Moka – 1500 g
- Strok vanilije
- Limonina lupinica
- Naribana pomaranča
- Med
- Sol
Mandljeva in pistacijeva krema
- Maslo – 100 g
- Mandlji – 50 g
- Pistacije – 50 g
- Sladkor – 100 g
- Jajca – 60 g
- Rumenjaki – 60 g
- Moka – 50 g
Potek priprave
Testo: v planetarni mešalnik damo maslo, sladkor, med, sol in arome. Dodamo rumenjake in ko je masa homogena, dodamo še moko. Pustimo počivati v hladilniku.
Krema: mandlje, pistacije in sladkor zmeljemo v prah. Dodamo mehko maslo, jajca, rumenjake in moko.
Model za krostato napolnimo s testom. Po njem razmažemo mandljevo in pistacijevo kremo, dodamo pa tudi marelično kremo – Confettura Extra di Albicocca. Na vrh postavimo še za krostate značilno »mrežo« iz testa ali jo s testom prekrijemo v celoti in pečemo cca. 40 minut na 180 °C.