Šok komore – hitre in jedem prijazne
Hitro znižanje temperature za pravkar pečene izdelke omogoča jedem, da tik nad lediščem ohranijo svežino, tudi če jih ne zamrznemo.
Hitro nižanje temperature pod ledišče pa omogoča oblikovanje mikrokristalov, ki (za nekaj mesecev) ohranjajo celično strukturo hrane brez izgube komponent.
Šok komore in varnost vaših jedi
Z uporabo šok komore in njenega načina hitre zamrznitve lahko nemoteno zagotavljate svojim strankam maksimalno varnost izdelkov, ki jih uživajo, saj preprečuje in popolnoma odpravi nevarnost zastrupitve s hrano (z hitro zamrznitvijo se ustavi množitev gliv in/ali bakterij).
Čiščenje šok komore
Šok komore so ergonomsko izdelane – to pomeni, da so narejene z zaobljenimi robovi ter brez spojev, ter tako zagotavljajo hitro in lažje čiščenje.
Na tej povezavi so predstavljeni vse šok komore.
MODEL ŠOK KOMORE | ABM 023 | PDM050E | PDM051S | PDM081S | PDM121S | PDM161S |
Temp. območje | -30/-35 | -35/-40 | -35/-40 | -35/-40 | -35/-40 | -35/-40 |
Temp. izdelka | -18 | +3/-18 | +3/-18 | +3/-18 | +3/-18 | +3/-18 |
Število pladnjev | 3 | 5 | 5 | 8 | 12 | 16 |
Razdalja med pladnji (v mm) | 65 | 65 | 65 | 65 | 65 | 65 |
El. priklop | 220/1/50 | 220/1/50 | 220/1/50 | 230/1/50 | 230/1/50 | 400/3/50 |
El. moč (kW) | 0.6 | 1.2 | 1.2 | 2.0 | 2.0 | 3.5 |
Dimenzije DxGxV cm | 56x56x52 | 79x70x80 | 79x70x85 | 79x80x132 | 79x80x180 | 79x80x195 |
Dimenzije pladnjev (mm) | 354×325 | 400×600 | 400×600 | 400×600 | 400×600 | 400×600 |
Količina zamrzovanja kg/h | 5 | 8 | 10 | 24 | 24 | 36 |