OSNOVA ZA MLEČNI SLADOLED
Za proizvodnjo odličnega domačega sladoleda potrebujemo dobro osnovo oziroma bazo.
In tu nam pridejo prav mlečne baze, katere uporabljamo pri izdelavi mlečnih sladoledov. Opise s sestavinami in pripravo si lahko preberete v priloženi datoteki, spodaj pa vam predstavljamo osnovo za mlečni sladoled COMPLET 100 “C”.
COMPLET 100 “C” | 2kg
Osnova Complet 100 “C” je svežega okusa, ima nežno strukturo in je zelo lepo mazljiva. Primerna je predvsem za tiste, ki jim je všeč bogat okus tradicionalnega italijanskega sladoleda.
SESTAVINE: dekstroza, rafinirane rastlinske maščobe (kokos), posneto MLEKO v prahu, maltodekstrin, emulgatorji: E472b-E472a-E473, stabilizatorji: E410-E412-E466-E401, naravne arome. Ne vsebuje glutena.
UPORABA: 100g sladoledne baze COMPLET 100 “C” + 200-250g sladkorja + 1 liter mleka
Na začetku zmešamo skupaj suhe sestavine za sladoled. V pasterizator vlijemo 1 liter mleka, nato dodamo mešanico. Po tem dodamo želen okus in ponovno premešamo, nato pa mešanico lahko zmrznemo v stroju za sladoled.
Prodajno pakiranje |
Doziranje | |
Base Superior | 2kg | 65 – 70g na 1 liter mešanice |
Base Suprema | 2kg | 65 – 70g na 1 liter mešanice |
Complet 100 “C” | 2kg | 65 – 70g na 1 liter mešanice |
Assolutta Latte 75 | 1,8kg | 75g na 1 liter mleka |
Baza 100 Makabo | 2kg | 5kg | 25kg | 65 – 70g na 1 liter mešanice |
Baza 50 Makabo | 2kg | 25kg | 33 – 35g na 1 liter mešanice |