OSNOVA ZA MLEČNI SLADOLED
Za proizvodnjo odličnega domačega sladoleda potrebujemo dobro osnovo oziroma bazo.
In tu nam pridejo prav mlečne baze, katere uporabljamo pri izdelavi mlečnih sladoledov. Opise s sestavinami in pripravo si lahko preberete v priloženi datoteki, spodaj pa vam predstavljamo osnovo za mlečni sladoled BAZO SUPREMA.
BASE SUPREMA | 2kg
Base Suprema je sladoledna baza bogata z maščobami (50%), idealna za ustvarjanje visokih sladoledov. Za to sladoledno osnovo je značilen nežni okus po mleku. Uporabljamo jo na toplo.
SESTAVINE: rastlinska maščoba (kokosova), posneto MLEKO v prahu, maltodekstrin, dekstroza, emulgatorji: E472b, E472a, E477, E471, E473, SOJINA moka, stabilizatorji: E412, E401, E410, naravne arome. Ne vsebuje glutena.
UPORABA: 100g sladoledne baze BASE SUPREMA + 200-250g sladkorja + 1l mleka.
Najprej zmešaj suhe sestavine. Nato v pasterizator vlij mleko in zdaj dodaj praškasto mešanico ter začni postopek pasterizacije. Nato dodaj želen okus in zmes zamrzni v aparatu za sladoled.
Prodajno pakiranje |
Doziranje | |
Base Superior | 2kg | 65 – 70g na 1 liter mešanice |
Base Suprema | 2kg | 65 – 70g na 1 liter mešanice |
Complet 100 “C” | 2kg | 65 – 70g na 1 liter mešanice |
Assolutta Latte 75 | 1,8kg | 75g na 1 liter mleka |
Baza 100 Makabo | 2kg | 5kg | 25kg | 65 – 70g na 1 liter mešanice |
Baza 50 Makabo | 2kg | 25kg | 33 – 35g na 1 liter mešanice |