Ruby čokolada – 4. odkrita vrsta čokolade na svetu
Ruby čokolada – 4. odkrita vrsta čokolade na svetu
Kakav je sorazmerno mlada sadna vrsta, ki v naravi uspeva v različnih sortah – kot npr. jabolko. Prav zaradi tega se v naravi pojavijo tudi kakavovci z intenzivno rubinastim plodom. Raziskave so odkrile, da ta lastnost izvira iz gena predhodnika kakavovca. In od tu naprej je sledilo rojstvo ruby čokolade, ki s svojim najbolj okusom navdušuje.
Za pripravo ruby čokolade se kakava ne praži (prav praženje kakava da navadni čokoladi običajno temno barvo). Obrani kakav za ruby čokolado le fermentirajo, posušijo nato pa kakavovo maso na hladno stisnejo in ji nato dodajo še sladkor in mleko.
Tako pripravljena čokolada ima rubinast izgled, na okusu pa je prijetno sadno-kisla; hkrati ni tako trpka kot temna čokolada niti tako sladka kot bela oziroma mlečna čokolada.
Pestrost izdelkov iz ruby čokolade je od njenega odkritja leta 2017 prevzelo ljubitelje čokolade.
V čast nam je, da vam lahko predstavimo čokoladno glazuro, narejeno iz ruby čokolade, s katero boste lahko pripravili veliko novih monoporcij v svetlečem in glaziranem izgledu – GLASSA SPLENDIDE RUBY ČOKOLADA.