Sladoled – Skuta s karameliziranimi figami
Recept za sladoled – Skuta s karameliziranimi figami
Odličen sladoledni okus, kjer se združita okus skute in karameliziranih fig – kontrasten tudi na pogled.
Sestavine
- BELA BAZA – 3200g
- SVEŽA SKUTA – 600g
- RICOTTA 50 – 200g
- SLADOLEDNI PRELIV KARAMELIZIRANE FIGE – po potrebi
Postopek priprave
V večjo karafo vlijte 3200 g bele baze in ji dodajte svežo skuto ter Ricotto 50. Vse skupaj dobro premešajte in zamrznite s strojem za izdelavo sladoleda. Sladoled izmecite iz stroja za sladoled ter oblikujte njegovo obliko v banjici in ga postavite v šoker.
Čez nekaj časa vzemite banjico s sladoledom iz šokerja in dokončajte dekoracijo s sladolednim prelivom Karamelizirane fige.