Navigacija

Aktualno

Krostata z mandljevo in s pistacijevo kremo

Sestavine

Testo

  • Maslo – 1000 g
  • Sladkor – 600 g
  • Rumenjaki – 120 g
  • Moka – 1500 g
  • Strok vanilije
  • Limonina lupinica
  • Naribana pomaranča
  • Med
  • Sol

Mandljeva in pistacijeva krema

  • Maslo – 100 g
  • Mandlji – 50 g
  • Pistacije – 50 g
  • Sladkor – 100 g
  • Jajca – 60 g
  • Rumenjaki – 60 g
  • Moka – 50 g

 

Potek priprave

Testo: v planetarni mešalnik damo maslo, sladkor, med, sol in arome. Dodamo rumenjake in ko je masa homogena, dodamo še moko. Pustimo počivati v hladilniku.

Krema: mandlje, pistacije in sladkor zmeljemo v prah. Dodamo mehko maslo, jajca, rumenjake in moko.

Model za krostato napolnimo s testom. Po njem razmažemo mandljevo in pistacijevo kremo, dodamo pa tudi marelično kremo – Confettura Extra di Albicocca. Na vrh postavimo še za krostate značilno »mrežo« iz testa ali jo s testom prekrijemo v celoti in pečemo cca. 40 minut na 180 °C.

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVICE

x

Pošlji povpraševanje

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.

Vsa polja so obvezna *