Mousse z dvema čokoladama in ingverjem
Sestavine
Bel Cuzcomousse – 250 g
Smetana – 1000 g
Mleko – 400 g
Cuzcomousse – 250 g
Ingverjev Variegato Amordifrutta – 300 g
Čokoladni Cioccocereali – 20 g
Drobci meringe – 20 g
Postopek priprave
Baza bel Cuzcomousse: V planetarni mešalnik damo smetano (500 g). Miksamo cca. 3 minute pri največji hitrosti. Tako dobimo nežno zmes. Nato počasi mešamo z lopatko in dodajamo bel Cuzcomousse, ki smo ga prej zmešali z mlekom (200 g).
Baza Cuzcomousse: V planetarni mešalnik damo smetano (500 g). Miksamo cca. 3 minute pri največji hitrosti. Tako dobimo nežno zmes. Nato počasi mešamo z lopatko in dodajamo Cuzcomousse, ki smo ga prej zmešali z mlekom (200 g).
Na dno okroglega modela za torto postavimo čokoladni biskvit, ki ga prelijemo z ingverjevim Variegatom Amordifrutta. Pol modela napolnimo s Cuzcomoussom, dodamo še eno plast biskvita, prelitega z ingverjevim Variegatom Amordifrutta. Dodamo čokoladne Cioccocereale. Torto zaključimo s preostankom belega Cuzcomoussa. Postavimo v šoker ali skrinjo, dokler se ne strdi.
Dekoracija
Torto okrasimo z ingverjevim Variegatom Amordifrutta in potresemo z drobci meringe.