Semifreddo s kokosom in z lešniki
Sestavine
· Baza Semifreddo – 150 g
· Smetana – 1000 g
· Sladkor – 150 g
· Pasta kokos Superpremium – 130 g
· Krema Biscuit – 100 g
· Čokoladni Cioccocereali – 15 g
· Krema Chiara – 160 g
· Lešnikovi drobci – 30 g
Postopek priprave
V planetarni mešalnik damo smetano, bazo Semifreddo in sladkor. Miksamo cca. 4 minute pri največji hitrosti. Tako dobimo mehko, a kompaktno maso. Nato z lopatko nežno mešamo in dodajamo kokosovo pasto Superpremium. Model za torto, v obliki kupole, do polovice napolnimo s kokosovim semifreddom, ki mu dodamo željeno količino čokoladnih cioccocerealov in dve žlici kreme Chiara. Kupolo zaključimo s preostalim kokosovim semifreddom. Na vrh položimo okrogel čokoladni biskvit. Postavimo v šoker ali skrinjo, dokler se ne strdi.
Dekoracija
Torto vzamemo ven iz modela. Kupoli naredimo glazuro s kremo Chiara, potresemo z lešnikovimi drobci, po želji pa dekoriramo še s kokosovo kremo Superpremium ali čokolado.